VG Psychosynthese - Werken met overgewicht in de psychosociale praktijk

Image from activity

Informatie over activiteit

 • 25 oktober 2024
 • 13:30 - 16:30
 • 8 aanmeldingen
 • Standaardkosten € 66,55
 • Kosten voor leden € 42,50
 • Locatie

  Fonteinkerk (Bijgebouw Huis van Zuid)
  Robert Kochstraat 4
  3817JM AMERSFOORT

Beste vakgroepleden Psychosynthese van de NVPA en andere belangstellenden,

Hierbij nodigen we je van harte uit voor het Psychosynthese-café op

vrijdag 25 oktober 2024 in Amersfoort van
13.30u (inloop vanaf 13.00u) tot 16.30u

Thema: Werken met overgewicht in de psychosociale praktijk

De workshop wordt gegeven door Yvonne Steenmetz

Ongeveer 50 % van de volwassenen in Nederland heeft overgewicht, en 15% ernstig overgewicht. In jouw praktijk zul je dus geregeld mensen begeleiden die met hun gewicht worstelen. Tijdens deze workshop zal Yvonne Steenmetz dit thema op een praktische manier uitwerken.

Ze zal vanuit haar visie op overgewicht, je meerdere technieken en onderwerpen aanreiken en laten ervaren, die je vervolgens in jouw praktijk kunt toepassen. Denk hierbij aan het onderscheid maken tussen maaghonger en hoofd/gevoelshonger, hoe om te gaan met snoepbuien en waar ze vandaan komen, en hoe je snoepdrang kan verminderen. Daarnaast behandelen we het thema hoe we zelf aankijken tegen overgewicht, en is er aandacht het lichaamsbeeld te verkennen en te verbeteren, etc.
Ook het werken met de verschillende subpersonen rondom eetgedrag zal aan de orde komen.

Mocht je vooraf al vragen hebben, dan kan je Yvonne mailen, zodat ze deze mogelijk in haar programma kan opnemen: yvonne.steenmetz@live.nl

Wie is Yvonne: Yvonne is diëtist en psychosynthese therapeut en verbonden aan de Broedplaats opleiding voor psychosynthese therapeuten. In haar eigen praktijk verbindt ze al ruim 20 jaar voeding en psychosynthese. Met haar cliënten zoekt ze naar de factoren en aangrijpingspunten áchter het eetgedrag. Cliënten vinden meer rust in hun hoofd, balans in hun eten en bewegen, worden milder naar zichzelf.

Ze heeft hier in 2020 een boek over geschreven: “Over-gewicht: Leer lichter in het leven te staan, letterlijk en figuurlijk”. https://www.overgewicht-en-psychosynthese.nl/boek/

Recent heeft ze dit boek omgezet in een online training, die mensen in hun eigen tempo online kunnen volgen om zich de technieken en meditaties en oefeningen eigen te maken mbv filmpjes, werkbladen ed. https://www.overgewicht-en-psychosynthese.nl/online-training/

Praktische informatie:

Datum: 25 oktober 2024
Tijdstip:13.30u tot 16.30u. Inloop vanaf 13.00u

Adres: Fonteinkerk
bijgebouw Huis van Zuid
Robert Kochstraat 4
3817 JM Amersfoort (zaaltje De Zonnekamer)

Kosten:

Leden: € 42,50 inclusief BTW 

Niet-leden: €66,55 inclusief BTW

Aanmelden: Uiterlijk voor 15 oktober


Inschrijving en betaling uitsluitend via het NVPA (zowel voor leden als niet-leden). NVPA leden krijgen zo korting: log in op de website www.nvpa.org

Klik op ‘inloggen’ (oranje button). Ga naar ‘Bekijk Dashbord’ en vervolgens naar ‘Activiteiten’.Scroll naar beneden naar de activiteit van de Vakgroep Psychosynthese op 25 oktober 2024 en klik op ‘Bekijk’. Onder aan deze pagina kun je je opgeven door op ‘Deelnemen’ te klikken. Klik op ‘Ideal’ en vervolgens op ‘Betalen en aanmelden’. Op deze wijze betaal je ook de ledenprijs. Je aanmelding is voltooid als je de betaling hebt gedaan. Je ontvangt een bevestiging in je mailbox.


* Ben je geen NVPA-lid? Klik op de link en scroll naar de gewenste activiteit: https://nvpa.org/activiteiten-trainingen

Annuleringskosten: Annulering van de deelname is kosteloos mogelijk tot 1 week voordat de workshop plaatsvindt: 18 oktober. Bij annulering na deze datum wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

Het aantal plaatsen is maximaal 40 deelnemers en minimaal 24 deelnemers.

Leden van de vakgroep Psychosynthese hebben bij de inschrijving voorrang boven niet-leden. Iedereen kan zich alvast inschrijven, maar bij overtekening gaan leden voor. Sluitingsdatum voor inschrijving is 08 oktober 2024.

Accreditatie: De workshop is door de NVPA geaccrediteerd voor 3 PSBK-uren óf 3 SBU- scholingsuren. Het certificaat wordt digitaal in je eigen scholingsdossier van het nvpa toegevoegd. Niet-leden ontvangen deze per mail.

Tijdens de Workshop kan je ook flyers van activiteiten, zelfgeschreven boeken en andere interessante zaken voor collega’s neerleggen!

Het Psychosynthesecafé is een initiatief van de vakgroep Psychosynthese van het NVPA. Het beoogt sinds 2002 een ontmoetingsplaats te zijn voor leden van de vakgroep, voor psychosynthesetherapeuten en -counselors en voor andere psychosociaal therapeuten, die in psychosynthese geïnteresseerd zijn.

Ook leden van andere vakgroepen binnen de NVPA zijn van harte welkom!


Namens de voorbereidingsgroep: Elisabeth Hogelink, Richard Buijtenhek, Monique Feldmann (vakgroep-coördinator).


Activiteiten van de Broedplaats Academy, die mogelijk interessant zijn voor jullie als therapeuten:

Trainingen/opleidingen/ workshops

- 28 juni proeverij psychosynthese opleidingen, Amersfoort

- september 2024 start van de psychosynthese opleiding coach/counselor/therapeut(eerste en tweede jaar)

- 11 september, proeverij psychosynthese opleidingen, Amersfoort

- 21 september, workshop IoPT, SKB accreditatie aangevraagd, Amersfoort

- 4 november, de SKB geaccrediteerde meditatiecursus, online