VG Psychologen - Een inspirerende middag met Bram Bakker

Image from activity

Informatie over activiteit

 • 13 oktober 2022
 • 14:30 - 19:00
 • 79 aanmeldingen
 • Standaardkosten € 75,00
 • Kosten voor leden € 50,00
 • Locatie

  Vergader- en Congrescentrum De Schakel / De Opstandingskerk
  Hoefslag 132
  3862KD Nijkerk
Hierbij nodigen we de leden van het NVPA en andere belangstellenden van harte uit voor de veertiende bijeenkomst van de vakgroep Psychologen op:

Donderdag 13 oktober 2022 in Nijkerk
van 14.30 uur (inloop) tot 19.00 uur

Vakgroep: Psychologen

Een inspirerende middag met:

Bram Bakker

We leven in een tijd dat psychische klachten als vanzelfsprekend worden geduid als symptomen van een ziekte, een hersenziekte. De organisatie van ons zorgsysteem is er op gebaseerd, de GGZ is ingericht op basis van DSM-labels. Maar: de keuze voor dit zogenaamde medische model was de uitkomst van een weloverwogen proces, ruim veertig jaar geleden. En de juistheid van deze keuze is steeds ook betwist door intelli-gente psychologen en psychiaters.

In toenemende mate worden we geconfronteerd met de beperkingen van het werken met ziektelabels bij mensen met psychische problemen. Er zijn steeds meer professio-nals die het reguliere circuit verlaten vanwege de beperkingen die er gelden. Maar: wat is het alternatief? Welk model zou een volwaardig alternatief kunnen betekenen in een tijd dat wachtlijsten en zorgkosten enkel verder toenemen. Een balansmodel is een serieuze optie en in deze interactieve voordracht neemt oud-psychiater je mee in de verkenningen in die richting.

Bram Bakker runt momenteel zijn eigen praktijk ‘De Balanskliniek’. De kliniek biedt ondersteuning bij medische of psychische problemen die een bestaande balans dreigen te verstoren of zelfs al hebben verstoord. Daarvoor was hij ondermeer medisch directeur van Spoor6, Rodersana en Vitaalpunt en psychiater bij Sitagre en Zorg van de Zaak. Als publicist schrijft Bram over zijn vak, de gezondheidszorg en over zijn passie hardlopen. Daarnaast heeft hij met verschillende voorstellingen in het theater gestaan.

We zien uit naar jullie komst en hopen velen van jullie te ontmoeten!

Hartelijke groet,
Annemieke Brouwer, Guusta Zuurbier, Susan Moll en Sanne de Bree Wondergem

PRAKTISCHE INFORMATIE VAKGROEPENDAG PSYCHOLOGEN

Datum: Donderdag 13 oktober 2022
Tijdstip:
Inloop: 14.30 uur

Start: 15.00 uur tot 19.00 uur (incl. maaltijd)

Adres: De Schakel/ Opstandingskerk, Hoefslag 132, 3862 KD Nijkerk

Certificaat: Voor je aanwezigheid bij deze bijeenkomst ontvang je een certificaat met 3 scholingspunten of 3 PSBK-punten.

Kosten:
Leden van het NVPA: € 50,- (incl. BTW)
niet-leden van het NVPA: € 75,- (incl. BTW)

Inschrijven: GRAAG UITERLIJK 9 OKTOBER 2022 OPGEVEN!

Inschrijven doe je via deze link: NVPA of door in te loggen op de website, www.nvpa.org Vervolgens klik je op ‘Voor zorgverleners’ en ga je naar ‘Opgeven voor activiteiten’ en ‘Aanmelden studie-activiteit’. Je klikt bij de bijeenkomst van de vakgroep Psychologen op ‘Deelnemen’. Vul de gegevens in. Je inschrijving is voltooid door te klikken op ‘Opslaan’.

Mocht je speciale wensen hebben ten aanzien van de maaltijd, dan kun je dit noteren bij de opmerkingen.

Annuleren: Indien je toch niet kunt komen, kun je per e-mail annuleren bij het secretariaat (info@nvpa.org) tot en met 6 oktober 2022. Bij annulering na deze datum wordt het volledige deelnamebedrag in rekening gebracht.

Contact: Sanne de Bree Wondergem (coördinator)
Tel: 06-40014975 (voor de dag zelf)
E-mail: info@nvpa.org